Vánoční rumové cukrový

Jednoduché a rychlé vánoční cukrový

 

Karibské koule

Náročnost: Jednoduché 

Potřebujeme: 150g moučkového cukru, 150g másla, 150g mletých ořechů (vlašských nebo lískových), 1 polévková lžíce kakaa, 150g rozinek, 2 dcl karibského rumu (doporučujeme Malteco Viejo Dorado 40% 1l nebo sladce voňavý Rum Sérum elixír 35% ), strouhaný kokos nebo sekané mandlové lupínky na obalování (můžete použít i mleté ořechy či čokoládovou rýži

Nechte rozinky alespoň 12 hodin ležet v rumu. Utřete v míse cukr s máslem, přidáte kakao, mleté ořechy a rumem nasáklé rozinky. Ze směsi tvoříme kuličky, které obalujeme ve strouhaném kokosu či drcených mandlových lupínkách. Kuličky klademe do papírových košíčku a ukládáme do ledničky, aby nám pěkně ztuhly.

 

Opilé višně v čokoládě

Náročnost: Jednoduché 

Potřebujeme: 100g hořké čokolády, 20 g stoprocentního tuku, 100g vypeckovaných višní naložených přes noc v rumu(doporučujeme Malteco Viejo Dorado 40% 1l nebo sladce voňavý Rum Sérum elixír 35% ), 2 žloutky, 100 g strouhaných ořechů, 1 polevková lžíce rumu ve kterém se nakládali višně, čokoládová rýže.

Hořkou čokoládu a tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme višně, žloutky, strouhané ořechy a rum z višní. Z toho vytvoříme těsto, ze kterého tvoříme pravidelné kuličky, které obalujeme v čokoládové rýži.

 

Valašské švestky

Náročnost: jednodušší

Potřebujeme: 50 sušených švestek bez pecky, 50 loupaných mandlí, 2 lžíce hladké mouky, slivovici, krystalový cukr a strouhanou čokoládu na obalování, máslo na smažení.

Na těstíčko: 100g hladké mouky, 1 vejce, 25g moučkového cukru, špetku soli.

Necháme švestky přes noc odpočinou ve slivovici a na druhý den je naplníme až jsou krásně měkké je naplníme mandlemi. Někdy je dobré švestky nechat pár hodin ve vodě, následně povařit do měkka a až pak je dát do slivovice odpočívat. Připravíme si těstíčko smícháním mouky, vejce, cukru a trochou slivovice ve které jsme máčeli švestky. Vymícháme dohladka. V tomto těstíčku obalíme plněné švestky mandlí a osmažíme na másle do zlatova. Ještě horké je obalujeme ve směsi cukru a strouhané čokolády. Necháme vychladnout. 

 

Brazilské řezy

Náročnost: náročnější

Potřebujeme: 160g hladké mouky, 150g másla, 120 g moučkového cukru, 80g mletých ořechů (vlašské, lískové) na polevu - 2 žloutky, 4 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce rumu (doporučujeme Malteco Viejo Dorado 40% 1l nebo sladce voňavý Rum Sérum elixír 35% ), 

Z másla, hladké mouky, moučkového cukru a mletých ořechů zpracujeme těsto, rozválíme placku a necháme péct na plechu vyloženém papírem na pečení (nebo si jej vymažeme máslem a vysypeme kokosem). Upečenou placku zatepla nakrájíme na malé čtverečky či obdelníky. Vychladlé poté potáráme polevou ze žloutků, moučkového cukru a rumu. Pokládáme střídavě na sebe a vytvážime malé věžičky.

 

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.