Kyselina jablečná

Kyselina jablečná

Táto dikarboxylová kyselina se nachází v ovoci (především jablkách) a nezralých hroznech (s vyzráváním se její obsah snižuje). Má nepříjemnou chuť, jež způsobuje pocit nezralosti a trpkosti. A to zejména u červených vín, kde ale může být biologickou fermentací přeměněna na příjemnější kyselinu mléčnou. 

Společně s kyselinou vinnou tvoří největší část kyselin ve víně. Ovšem u vyzrálých a starších vínech objevuje pouze kyselina vinná.

Pokud je přidávaná uměle do potravin, označuje se jako E296.

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení