Dlouhodobý investiční tip - Hennessy Paradise Imperial

paradis-impreial

 

Dlouhodobý Investiční tip - Hennessy Paradise Imperial

Všimli jste si nemalého nárůstu ceny luxusního koňaku světoznámé značky Hennessy. Konkrétně koňaku Hennessy Paradise Imperial 40% 0,7l?

Tato láhev se ještě cca před půl rokem dala sehnat kolem 30- 40 tisíc za lahev. Dnes již pod 50 tisíc tuto láhev neseženete. A dle odhadů vývoje ceny/stáří (prestižnosti) koňaku se bude cena stále vyvíjet a to v ročních intervalech. 

Ti jež tuto láhev koupili např. v roce 2014 - 2015, kdy se dala sehnat i pod 30 tisíc, tak dnes již mají zúročení ceny cca 20 tisíc. Což není vůbec špatné.

Nárůst ceny je z největší pravděpodobností způsobené tím, že zásoby opravdu starých rezerv destilátu nejsou nekonečné a pomalu mizí a samozřejmě i prestižnost této lahve má na cenu nemalí vliv.

Vývoj cen u této značky není, ale nic neobvyklého. Nejvíce lze pozorovat vývoje ceny především na jejich limitovaných a sběratelských edicích, kdy mnohé lahve v průběhu několika let dokázali i několikanásobně zvýšit svou cenu na trhu. Proto se můžete každým rokem setkat s novou řadou Hennessy XO exclusive collection či Hennessy VS ART Collection, kdy ceny předchozích ročníků rostou mezi sběrateli až geometrickou řadou.

V roce 2018 se přestal na trh dodávat velice oblíbený koňak Hennessy fine de cognac a nahradili jej Hennessy VSOP. TAk jen hádejte jaký to bude mít dopad na právě cenu tak dříve běžného Hennessy fine de cognac?

Naše rada je tedy sledovat tuto značku koňaku u které lze v poměrně krátkém období vidět vývoj ekonomiky v oblasti luxusních alkoholů.