Ovocné pálenky

28 položek celkem
calvados 30Y
Novinka
ZdarmaZdarma
6 328,10 Kč bez DPH
7 657 Kč

Typ: Ovocný destilát - Calvados Země původu: Francie - Dolní Normandie Obsah: 07 l...

Kód: 3478
15ansnewgrande
ZdarmaZdarma
4 080,17 Kč bez DPH
4 937 Kč

Typ: Ovocný destilát - Calvados Země původu: Francie - Dolní Normandie Obsah: 2 l...

Kód: 3270
20 let starý kalvádos
ZdarmaZdarma
1 980,99 Kč bez DPH
2 397 Kč

Typ: Ovocný destilát - Calvados Země původu: Francie - Dolní Normandie Obsah: 07 l...

Kód: 807
fut97grande
1 617,36 Kč bez DPH
1 957 Kč

Typ: Ovocný destilát - Calvados Země původu: Francie - Dolní Normandie Obsah: 07 l...

Kód: 801
15ansnewgrande
ZdarmaZdarma
1 493,39 Kč bez DPH
1 807 Kč

Typ: Ovocný destilát - Calvados Země původu: Francie - Dolní Normandie Obsah: 07 l...

Kód: 804
Kalvádos 12 lte Calvados Chateau du Breuil 12Y
1 171,07 Kč bez DPH
1 417 Kč

Typ: Ovocný destilát - Calvados Země původu: Francie - Dolní Normandie Obsah: 07 l...

Kód: 798
calva bre2
ZdarmaZdarma
741,32 Kč bez DPH
897 Kč

Typ: Ovocný destilát - Calvados Země původu: Francie - Dolní Normandie Obsah: 07 l...

Kód: 795
stilldor pere
Novinka
ZdarmaZdarma
708,26 Kč bez DPH
857 Kč

Typ: Ovocný destilát Země původu: Itálie Obsah: 0,7 l Obsah alkoholu: 40%

Kód: 1158
Novinka
691,74 Kč bez DPH
837 Kč

Typ: Ovocný destilát Země původu: Česká republika Obsah: 0,5 l Obsah alkoholu: 50%

Kód: 3219
Nahoru
Další produkty

Ovocná pálenka

Ovocná pálenka neboli také ovocný destilát, lidově též kořalka, či gořalka nebo i šňaps. Jedná se o ušlechtilou lihovinu, která vzniká destilací zkvašeného kvasu (rmutu), jenž je připraven z rozdrcených plodů nebo jiných částí rostlin. Své charakteristické aroma získává pálenka z ovoce či suroviny, ze kterého byla připravena. Samotná příprava kvasu je v procesu výroby kvalitní pálenky nejdůležitějším procesem jenž není dobré podcenit. Je to hlavní know how kvalitní pálenky, který se pak už velice těžko dohání jinou úpravou. Základem je dobře vyzrála surovina (ovoce) a postupný, pomalejší proces dokonalého vykvašení. Destilace probíhá nejčastěji v destilačních kolonách, ale řada prestižních palíren používá tradiční kotlíkové palírny. Vetšinou se ovocné pálenky po destilaci dále nijak neupravují a rovnou se lahvují.  U některých druhů pálenek se, ale klade důraz na zrání v sudech, z něhož lihovina přejímá barvu a částečně i chuť. V dnešní době, ale některé moderní pálenice využívají ultrazvukové zařízením pro umělé stárnutí pálenky. Setkat se můžete i s dochucováním pálenky. Dochází tak vytvoření širší škály chutí a většímu pokrytí chuťových požadavků zákazníka. Mnohé dochucování vede až ke vzniku likéru. Setkat se můžete s pálenkou z malin, pálenky z oskeruše, persico, rakije až po štrůdlovice

Ovocné pálenky se vyrábějí převážně v Evropě. My jako Česká republika jsme ve Světě známi svou proslulou slivovicí. 

Mezi nejznámější a nejlepší pálenky můžeme zařadit slivovice, meruňkovice, hruškovice. Do kategorie ovocných pálenek také patří například i calvados.