Bacardi získala 100% podíl společnosti Patrón Spirits International AG za 5,1 miliardy dolarů

Patrón Spirits International AG

Bacardi získala 100% podíl společnosti Patrón Spirits International AG za 5,1 miliardy dolarů

Rodinná firma Bacardi Limited (největší soukromá společnost na světě) dnes oznámila, že rozšiřuje své portfolio špičkových lihovin s definitivní dohodou o získání 100% vlastnictví společnosti Patrón Spirits International AG a její značky PATRÓN® - ultra-premiová tequila. Společnosti Bacardi měla již část významného minoritního podílu  ve společnosti Patron od  roku 2008. Nyní ovšem převezme celou společnost a to za částku transakce, která odráží podnikovou hodnotu společnosti Patrón ve výši 5,1 miliardy USD (přepočtu více než 100 mld. CZK) a očekává naplnění této transakce v první polovině roku 2018.

Společnost Patron Spirits International AG má ve svém portfoliu nejen luxusní tequily, ale i rum Pyrat nebo vodku Ultimate.

Podle nejnovějších údajů dat analytické společnosti IWSR učiní tato transakce Bacardi jedničkou v oblasti prodeje destilátů ve Spojených státech a druhou největší společností vyrábějící destiláty v podílu na trhu podle hodnot na takticky důležitém trhu v USA, ale i mimo něj.

Patrón založili podnikatelé John Paul DeJoria a Martin Crowley s posláním vytvořit tequilu, která bude "prostě perfektní". Podařilo se, a s jejich dlouhodobou filozofií chtějí v podnikání pokračovat i jejich nový majitelé.

Patrón tequila je vyráběna z nejkvalitnějšího 100% Weber Blue Agave, destilovaná přes časově náročné procesy s trpělivou přesností a péčí, dodávána v ikonických lahví, které jsou dnes symbolem dokonalosti po celém světě.

Tequila je jednou z nejrychleji rostoucích a nejatraktivnějších kategorií v odvětví lihovin (což naznačuje i nedávný šokující prodej relativně malé značky Casamigos, kterou vlastnil George Clooney), přičemž Patrón je jednoznačným lídrem na trhu v segmentu superprémiových tequil. Nadprůměrné značky nadále zaznamenávají nejrychlejší růst a očekává se, že trend bude pokračovat.

"Začali jsme tuto firmu před mnoha lety s jedinečnou misí - vytvořit luxusní tequilu," řekl John Paul DeJoria, spoluzakladatel Patrón tequila. "Dnes, s touto neustálou snahou o kvalitu a zdokonalování jsme k tequile doplnili během let několik dalších mimořádných značek do našem portfolia, kterých produkujeme více než tři miliony desítek lahví ročně, a jenž se těší oblibě po celém světě. Jsem pyšný na to, co celá naše organizace dosáhla, a na práci, kterou děláme při předávání lidem a komunitám, v nichž působíme. "

"Patrón a Bacardi byly založeny na principech kvality, integrity a inovací, vedeni pocity k dokonalosti - je to v naší DNA," řekl Facundo L. Bacardi, předseda společnosti Bacardi Limited. "Bylo privilegium být partnerem již řadu let s pozoruhodným podnikatelem, jako je John Paul DeJoria. Vize, bezúhonnost a odvaha Johna Paula jsou zodpovědné za to, že svět mohl poznat tak dokonalou tequilu. Když budeme společně postupovat, budeme pokračovat v dokonalosti které Patrón zastupuje. "

Barry Kabalkin, místopředseda společnosti Bacardi Limited a člen představenstva společnosti Patrón od roku 2008 dodal: "Patrón je jedna z nejoblíbenějších značek destilátů na světě a jsme nadšeni, že náš dlouhodobý vztah navazuje na další úroveň . Práce s mimořádným týmem v Patronu, pro něž máme tu nejvyšší úctu, bude soudržností a harmonii našich společných hodnot. Je to slib, který jsem udělal Johnovi Paulovi, jedinečnému vizionáři, a Ed Brownovi, kteří během 20 let úspěšně spolupráce přeměnil Patrona na tequilový fenomén. Patrón je značka, která přesahuje kategorii tequila a jedinečně doplní portfolio Bacardi . "

"Přidání společnosti Patrón do portfolia společnosti Bacardi vytváříme další obrovskou příležitost pro značku Patron dostat se dál mimo Spojené státy, protože mezinárodní distribuční síť společnosti Bacardi pomůže šířit společnost Patrón po celém světě, čímž se zvyšuje měřítko v USA a na celém světě," řekl Mahesh Madhavan, generální ředitel společnosti Bacardi Limited. "Těším se na spolupráci s talentovaným týmem v Patronu."

Vedoucí tým společnosti Patrón, včetně generálního ředitele Edward Brown, ředitele společnosti David R. Wilson a ředitele marketingu Lee Applbaum, budou nadále pokračovat ve svých funkcí a udržovat prestiž tohoto kolosu.

"Patrón je víc než jen značka, kterou jsme vybudovali. Byla to osobní vášeň téměř 20 let. Opravdu považuji tým Patrón za svou rodinu, "řekl prezident a generální ředitel společnosti Patrón Edward Brown. "Vzhledem k tomu, že Bacardi má již patnáct let vlastnický podíl v Patronu a skutečně ví a oceňuje naše jedinečné podnikání, jsou to nejlepší a nejlogičtější nástupci, kteří mohou pokračuje v snaze o dokonalost."

Po uzavření dohody bude DeJoria sloužit jako velvyslanec společnosti Patrón a má v úmyslu spolupracovat s Bacardi v dalším projektech společného odhodlání k filantropickým projektům a rozšiřování podvědomím o životním prostředí. Úsilí této značky Patron zahrnovalo pro zajímavost podporu potravinových bank, vzdělávání a odstraňování následků ekologických katastrof, vývoj ekologického zavlažovacího systému pro reverzní osmózu, projektováním procesu recyklace agavových vláken (odpad vzniklých z výrobního procesu tequily) pro použití jako hnojiva a zalesňování okolí obce kolem oblasti výroby tequily Atotonilco el Alto, Jalisco, Mexiko.

Jako jedna z předních světových společností výroby a distribuce špičkových destilátů je Bacardi známá pro svou snahu o zachování jedinečného dědictví značek, které získála a tak se společnost Patron, tak zařadí mezi další ikonické značky v jedinečném portfoliu, které zahrnuje produkty BACARDÍ®, GRAY GOOSE®, BOMBAY SAPPHIRE®, DEWAR'S®, MARTINI® a prémiové portfolio tequila CAZADORES® a CORZO®.

Bacardi Limited Portfolium

Zdroj: streetinsider.com