Vánoční cukrový s alkoholem

Jednoduché a rychlé vánoční cukrový

 

Karibské koule

Náročnost: Jednoduché 

Potřebujeme: 150g moučkového cukru, 150g másla, 150g mletých ořechů (vlašských nebo lískových), 1 polévková lžíce kakaa, 150g rozinek, 2 dcl karibského rumu (doporučujeme Malteco Viejo Dorado 40% 1l nebo sladce voňavý Rum Sérum elixír 35% ), strouhaný kokos nebo sekané mandlové lupínky na obalování (můžete použít i mleté ořechy či čokoládovou rýži

Nechte rozinky alespoň 12 hodin ležet v rumu. Utřete v míse cukr s máslem, přidáte kakao, mleté ořechy a rumem nasáklé rozinky. Ze směsi tvoříme kuličky, které obalujeme ve strouhaném kokosu či drcených mandlových lupínkách. Kuličky klademe do papírových košíčku a ukládáme do ledničky, aby nám pěkně ztuhly.

 

Opilé višně v čokoládě

Náročnost: Jednoduché 

Potřebujeme: 100g hořké čokolády, 20 g stoprocentního tuku, 100g vypeckovaných višní naložených přes noc v rumu(doporučujeme Malteco Viejo Dorado 40% 1l nebo sladce voňavý Rum Sérum elixír 35% ), 2 žloutky, 100 g strouhaných ořechů, 1 polevková lžíce rumu ve kterém se nakládali višně, čokoládová rýže.

Hořkou čokoládu a tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme višně, žloutky, strouhané ořechy a rum z višní. Z toho vytvoříme těsto, ze kterého tvoříme pravidelné kuličky, které obalujeme v čokoládové rýži.

 

Valašské švestky

Náročnost: jednodušší

Potřebujeme: 50 sušených švestek bez pecky, 50 loupaných mandlí, 2 lžíce hladké mouky, slivovici, krystalový cukr a strouhanou čokoládu na obalování, máslo na smažení.

Na těstíčko: 100g hladké mouky, 1 vejce, 25g moučkového cukru, špetku soli.

Necháme švestky přes noc odpočinou ve slivovici a na druhý den je naplníme až jsou krásně měkké je naplníme mandlemi. Někdy je dobré švestky nechat pár hodin ve vodě, následně povařit do měkka a až pak je dát do slivovice odpočívat. Připravíme si těstíčko smícháním mouky, vejce, cukru a trochou slivovice ve které jsme máčeli švestky. Vymícháme dohladka. V tomto těstíčku obalíme plněné švestky mandlí a osmažíme na másle do zlatova. Ještě horké je obalujeme ve směsi cukru a strouhané čokolády. Necháme vychladnout. 

 

Brazilské řezy

Náročnost: náročnější

Potřebujeme: 160g hladké mouky, 150g másla, 120 g moučkového cukru, 80g mletých ořechů (vlašské, lískové) na polevu - 2 žloutky, 4 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce rumu (doporučujeme Malteco Viejo Dorado 40% 1l nebo sladce voňavý Rum Sérum elixír 35% ), 

Z másla, hladké mouky, moučkového cukru a mletých ořechů zpracujeme těsto, rozválíme placku a necháme péct na plechu vyloženém papírem na pečení (nebo si jej vymažeme máslem a vysypeme kokosem). Upečenou placku zatepla nakrájíme na malé čtverečky či obdelníky. Vychladlé poté potáráme polevou ze žloutků, moučkového cukru a rumu. Pokládáme střídavě na sebe a vytvážime malé věžičky.

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení