Zapečená treska s parmezánem
Suroviny (pro 4 osoby):
- 4 filety tresky (ideálně chlazené)
- stroužek česneku
- cherry rajčata
- 2 menší cuketky
- čerstvá petržel
- 100g strouhanky
- 100g nastrouhaného parmezánu (ideálně 24 měsíční)
- Extra panenský olivový olej
- sůl
- pár plátků citrónu
- bílé suché víno (doporučujeme Terre di Maria Pia Custoza)
Postup přípravy a podávaní:
V hlubokém talíři smícháme strouhanku, nastrouhaný parmezán a nasekanou čerstvou petrželku. V této směsi obalte lehce osolenou tresku. Mezitím si na panvi rozehřejte olej a pomalu na něm osmažte širší plátky česneku, přepůlená rajčátka a na větší kostky nakrájenou cuketu. Opravdu jen krátce orestujte, tak aby se pouze uvolnilo česnekové aroma a rajčátka s cuketkou se malinko zatáhli. Dle chuti dosolte. Následně zeleninu dejte do zapékací mísy. Na zeleninu položte plátky ryby a zakápněte trochou bílého vína. Následně vše ještě posypejte trochou směsi na obaleni tresky, tak aby následně vznikla tenká krusta. Pečte v předehřáté troubě při 200 stupních asi 10 až 12 minut.
Podávejte s plátkem citronu a bílím vínem kterým jste lehce podlévali.
Lehké a noblesní jídlo pro celou rodinu.
Dobrou chuť.
Autor: Jana z AlkoholClub.cz