Zapečená treska s parmazánem

Zapečená treska s parmezánem

Suroviny (pro 4 osoby):

  • 4 filety tresky (ideálně chlazené)
  • stroužek česneku
  • cherry rajčata 
  • 2 menší cuketky
  • čerstvá petržel
  • 100g strouhanky
  • 100g nastrouhaného parmezánu (ideálně 24 měsíční)
  • Extra panenský olivový olej
  • sůl
  • pár plátků citrónu
  • bílé suché víno (doporučujeme Terre di Maria Pia Custoza)

Postup přípravy a podávaní:

V hlubokém talíři smícháme strouhanku, nastrouhaný parmezán a nasekanou čerstvou petrželku. V této směsi obalte lehce osolenou tresku. Mezitím si na panvi rozehřejte olej a pomalu na něm osmažte širší plátky česneku, přepůlená rajčátka a na větší kostky nakrájenou cuketu. Opravdu jen krátce orestujte, tak aby se pouze uvolnilo česnekové aroma a rajčátka s cuketkou se malinko zatáhli. Dle chuti dosolte. Následně zeleninu dejte do zapékací mísy. Na zeleninu položte plátky ryby a zakápněte trochou bílého vína. Následně vše ještě posypejte trochou směsi na obaleni tresky, tak aby následně vznikla tenká krusta. Pečte v předehřáté troubě při 200 stupních asi 10 až 12 minut.

Podávejte s plátkem citronu a bílím vínem kterým jste lehce podlévali. 

Lehké a noblesní jídlo pro celou rodinu.

Dobrou chuť.

Autor: Jana z AlkoholClub.cz