10 tipů nejen na rumový vánoční dárek

přeji si rum

10 tipů nejen na rumový vánoční dárek

Vánoce 2020 se blíží nezastavitelnou rychlostí a my pro Vás máme pár tipu na vánoční dárek pro milovníky rumů. Prostě rum a Vánoce k sobě patří a to nejen jako přísada do cukroví. Proto tady je náš 10 tipu na zajímavé rumy jenž by udělali radost nejen pod stromečkem.

 

1. Sérum Puente Centenario 2004 40% 0,7l  - žhavý tip

Jedná se o novinku jenž byla na český trh puštěna začátkem listopadu 2020. Tedy opravdu žhavá novinka z Panamy pro milovníky rumových novinek. Krásné až honosné balení dokonce získalo ocenění za design OBAL ROKU 2020. A co čekat od samotného rumu? Výtečně vybalancovaný rum se sladkými i suššími nádechy jak koření tak ovoce. Prostě skvělý rumový pití jenž zaujme jak znalce tak začátečníka a navíc udělá velkou radost.

Serum Puente 2004

 

 

2. Chairman's Reserve The Forgotten Casks Rum + sklo 0,7 l 40%

Oblíbené dárkové provedení tohoto rumu pro již zkušenější rumové požitkářem, které uchvátila chuť ostrova Svaté Lucie. Suchý, kořenění rum s hebkou jemností vyzrálého rumu v dárkovém balení s originálními skleničkami na rum s logem Chairman's Reserve.

chairmans-reserve-forgotten-cask + sklo

 

3. A.H.Riise Non Plus Ultra AMBRE d´Or Excellence 0,7 l 42%

Kdo by neznal rumy A.H.Riise? Ty jsou s dobou vánoční pro mnohé spojeny už jako vánoční stromeček a kapr. Přesto tato značka se snaží každý rok něčím novým zaujmout. No a letos to je jejich novinka A.H.Riise Non Plus Ultra AMBRE d´Or Excellence 0,7 l 42%Lahodně sladký, jemný rum s nádechem exotického ovoce a sladkého koření. Prostě lahodný rumík v krásné skleněné karafě jenž udělá tu pravou vánoční atmosféru. 

Riise non plus ultra Ambre

 

4. Malteco 20y 0,7 l + 2 sklo GB

Rumy Malteco jsou sázka na jistotu a dárkové provedení Malteco 20y se skleničkami je prostě bomba. Nejenomže Malteco 20y je mnohokrát oceněný rum na prestižních soutěžích, ale toto balení a především skleničky, které prostě jsou tak netradiční, že musí zaujmout :) Nám se prostě líbí. Skleničky, které tančí přímo před vámi na vašem stole. To je prostě super.

Malteco 20y + 2 sklo

5. Clement Cuvée Homere 44% 0,7 l

Toto není rum pro každého, ale pro znalce rumu z Martiniku, jenž už jsi prošli mnohýma degustacemi a jsou seznámeny s krasou suchých rumů typu Agricol. Krásný rum Clement Cuvée Homere 44% dává svým vzhledem i chutí hold zakladateli této značky a jeho celkové provedení připomíná ty nejluxusnější koňaky. No posuďte sami. Krásný dárek.

Clement homere

6. Malteco 1980 0,7l 40%

Opět tu máme rum Malteco. No co my ty rumy prostě máme rádi a hlavně ,když ke své parádní chuti ještě tak dobře vypadají. Edice ročníkových rumu Malteco je prostě bomba. Jako tip pro Vánoce 2020 jsme vybrali Malteco 1980 protože je to krásně kulaté výročí 40. let. Ale v nabídce ročníkových rumů Malteco je toho rozhodně víc. Jsou k výběru ročníky navíc 1986, 1987, 1990 a 1993. Takže pokud s těchto ročníků bude pro vašeho miláčka něco více sympatičtějšího, tak s chutí do toho.

Malteco 1980 1

7. Malecon Seleccion Esplandida 1985 0,7 l

Další s tipů z řady rumů jenž zastupuje daný ročník. Tentokrát z rumu Malecon. A právě vybraný ročník 1985 nebyl vůbec špatný. A jak se říká "půl" kulatiny jsou také super. A to taký rum Malecon Seleccion Esplandida 1985 k Vánocům 2020 přesně splňuje. Takže pokud slavíte 35 let výročí, narozeni či své první společné Vánoce, co muže být lepší. Navíc podobně jak u předchozího tipu rumu Malteco nabízí i rumy Malecon v řadě Seleccion Esplandida další výtečné ročníky jako je 1976, 1979, 1982 a 1987. Takže jistě si vyberete. Tyto rumy jsou krásně dárkově balené v krabicích potaženy z venku koženkou a vevnitř imitací sametu. Prostě krásný a luxusní dárek. 

Malecon 1985

8. J.M Rhum Cuvée 1845 42%

Opět další rum z oblasti Martiniku tipu Agricol. Kdo ví, ten vím. Agricol je prstě chutná nebo nechutná, ale upřímnější rumy už prostě snad nejsou. Toto Cuvée je směs rumu které nejsou mladší jak 10 let. To už je pro ostrovní zrání opravdu hodně vzácná záležitost. Navíc krásné a luxusním provedení na plocho foukané lahve ve stylu luxusních koňaků vypadá famózně a samotný obsah odkazuje na noblesu a jedinečnost luxusu 19. století.

J.M. Rhum 1845

 

9. Dictador 20y 0,7l + dárek zdarma

V tomto případě se jedná o klasické balení výtečného rumu Dictador 20y, ovšem s navíc s výtečnou zrnkovou kávou Dictador Magno jako dárek. To jistě potěší především ty jenž milují kombinace chutí a jenž rádi degustují. Tak zkuste třeba tuto zvolenou samotným výrobcem rumu Dictador z vybranou Kolumbijskou kávou. A nebo kupte jako Vánoční dárek rum pro tátu a kávou obdarujte mámu. Nebo je to opravdu na Vás.

Dictador 20Y

 

10. Malteco 11Y Triple 1 55,5% 0,7l - extra žhavý tip na rum

Ano opravdu zase Malteco. Tato verze Malteco 11y Triple 1  55,5% je hodně pecka. Naše novinka na závěr, která zahřeje svou plnou sílou 55,5% alkoholu a zároveň pohladí svou jemností a upřímností v chuti a vůni. Nic přehnaně agresivního v alkoholu, naopak překvapí a nadchne. Je to rumové bomba která nás tady v AlkoholClub.cz všechny baví. Nejedná se o žádné luxusní balení, ale pouze o opravdu řízný tip na neskutečně dobrý rum plný ráznosti a plné síly pro ty jenž se toho nebojí a nejsou "dámičky" které usrkávají medové pitíčka. Prostě něco pro ty jenž již vědí, že rum není jen o pralinkách a čokoládě

Malteco 11y 55,5

Bonus. A.H.Riise rumový Adventní kalendář 24×0,02l GB + 2x sklo

Nebyli by jsme to my, aby jsme nedali nějaký ten bonus navíc. Vánoce nejsou jen o dárcích po stromečkem, ale pro mnohé začínají i adventem. Co si tak proto dopřát malý adventní dárek každý den v prosinci až do Štědrého dne. Rumový adventní kalendář je skvělá alternativa za ohrané čokoládové adventní kalendáře, které nás dospělé už tolik nebaví. Přesto dětská radost v nás zůstává a s kapkou dobrého rumu, v tento čas, na který se budeme těšit každý večer v adventní době je hned jiné pomyšlení. Co myslíte? A navíc každý den ochutnáte jiný a to je hodně lákavé.

Riise kalendář 2020 + sklo_1

 

Přejeme šťastné, veselé a rumové vánoce.

AlkoholClub.cz