Slovníček pojmů, Strana 2

Cukrová třtina

Cukrová třtina - počátek rumu Cukrová třtina (lat. Saccharum officinarum) je základní surovina pr...

Dělení vína

Dělení vína  1) Dělení vina podle minimální cukernatosti hroznů při sběru    ...

Flor

Flor Jedná se o přirozeně se vyskytující film kvasinek, které se uplatňují, převážně při výrobě vín...

Fronsac

Fronsac Fronsac je vinařská oblast pojmenovaná po obci Fronsac na pravém břehu ústí řeky Gironde v ...

Glen (údolí)

Glen (údolí) Výraz Glen znamená údolí. Jedná se o Gaelské (původní skotský jazyk) označení tohoto g...

Châteauneuf-du-Pape

Châteauneuf-du-Pape Říká se, že králem jižních francouzských  vín je Châteauneuf-du-Pape&...

Irská whiskey

Irská whiskey Je whisky jejichž celý proces výroby (příprava sladu, kvašení, destilace, staření v s...

Jakostní víno

Jakostní víno Jakostní víno musí být zatříděno patřičnými schvalovacími orgány. Je vyráběno z vinný...

Jakostní víno s přívlastkem

Jakostní víno s přívlastkem Jakostní víno s přívlastkem podléhá také zatřídění a je vyráběno z vinn...

Kabinetní víno

Kabinetní víno Kabinetní vína bývají lehčí, ovocná, suchá, příjemně pitelná vína s nižším obsahem a...