Slovníček pojmů, Strana 4

Koňaky VS

Koňak VS   Termín označení koňaku VS udává jeho stáří, přesněji jeho nejmladší ...

Koření pěti vůní

Koření pěti vůní (směs pěti koření) Je sladce vonící, pikantní směs koření užívaná v jižní Čín...

Kyselina jablečná

Kyselina jablečná Táto dikarboxylová kyselina se nachází v ovoci (především jablkách) a nezral...

Kyselina vinná

Kyselina vinná Spolu s kyselinou jablečnou tvoří největší část kyselin ve víně, přičemž v těch...

Ledové víno

Ledové víno Ledové víno se vyrábí lisováním zmrzlých hroznů sklizených při teplotě alespoň –7 °C. H...

Master Blender

Master Blender ("Mistr míchač - mixér") Jeden z "nejdůležitějších" lidí nebo skupiny osob (sensory ...

Nebbiolo

Nebbiolo Slavná Italská odrůda vína z oblasti Piemontu. Je Základem proslulých vín Barolo, Barbares...

Obsah alkoholu ve víně

Obsah alkoholu ve víně Objemový obsah alkoholu ve většině bílých vín a růžových vín je objem a...

Pedro Ximénez

Pedro Ximénez  Pedro Ximénez (čti chiménez) je jedná o bílou odrůdu hroznů poch...

Pinot noir (Rulandské modré)

Pinot noir (Rulandské modré) Asi jedna z nejoblíbenějších odrůd červené révy, pocházející z Burgund...